Heritage and Rights training course and seminar May 1.-6. Tallinn and Lahemaa, Estonia


Heritage and Rights training course and seminar: cooperation between state, community and individual in the governance and management of heritage to empower communities, the sustainable development goals.

Target group: representatives of the heritage communities, owners, public authorities, experts, students of Nordic and Baltic countries, ICOMOS “Common Dignity” working group members, invited guests. 

Program in English

ICOMOS Eesti koostöös Keskkonnaameti, Muinsuskaitseameti, Eesti Kunstiakadeemia, Tartu Ülikooli ja Oslo Ülikooli Inimõiguste Keskusega korraldab 2.-6. mail 2019 rahvusvahelise seminari “Pärand ja kogukonna õigused” kus käsitletakse kas ja kuidas arvestatakse omanike õigusi ning kaasatakse kogukondi . Koolitajate ja esinejate seas on rahvusvahelise pärandikaitse ja õiguste tippeksperdid Eestist, Norrast, Šveitsist, Argentiinast.Koolitus hõlmab nii teoreetilist sissevaadet inimõiguste küsimustele, Läänemeremaade ja Iirimaa juhtumianalüüse ning objektipõhist arutelu.

Koolitusele on oodatud  pärandi kogukondade esindajad, pärandieksperdid, ametnikud ja kraadiõppurid. Tallinnas ja Lahemaa rahvuspargis toimuv koolitus on inglise keeles. Vajalik on eelnev registreerimine, kohti on piiratud arv. 

Koolituse raames toimub ka kaks avalikku seminari, kuhu on oodatud kõiki huvilised. Palume registreerida.

2. mail toimub Eesti Kunstiakadeemias avalik seminar „ Pärand ja Õigused“, mis keskendub kultuuripärandi ja  kogukonna õigustele teoreetilisest perspektiivist. 

5. mail toimub Palmse mõisas ja Lahemaa rahvuspargi külastuskeskuses avalik seminar „Pärandikogukondade kaasamine”, mis keskendub riigi, kogukonna ja üksikisikute vahelisele koostööle ja ülesannetele pärandi haldamisel.  Seminari eesmärgiks on kogukonnakeskse pärandikaitse põhimõtete praktikasse viimine. Seminar lõppeb ühise aruteluringiga.  

Seminari kavaga saab tutvuda siin https://www.kaitsealad.ee/est/koolitus-parand-ja-kogukonna-oigused. Registreeruda saab kuni 25. aprillini 2019

Palmse mõis. Foto Toomas Tuul

Trackback from your site.

Leave a comment